Online Otobüs Uçak İDO Biletleri

İletişim

Online Bilet Terminalim

Tüm otobüs bileti rezervasyon, satın alma, açığa alma, iptal, değişiklik vb. işlemlerinizi sitemizden yapabilirsiniz.

Lütfen bizi aramadan önce aşağıdaki bilgileri okuyarak işlemlerinizi online olarak yapmayı deneyin.

Online olarak yapabileceğiniz işlemler

- Tüm firmaların otobüs biletlerini satın alma

- Bilet rezervasyonu

- Rezerve ettiğiniz otobüs biletini satın alma

- Alınan bileti açığa alma, iptal etme, bilette değişiklik yapma

- Otobüs seferlerinin saatlerini, bilet fiyatlarını, otobüs özelliklerini sorgulama

TÜM BU İŞLEMLERİ AŞAĞIDAN SEFER SORGULAYARAK YAPABİLİRSİNİZ

Panel çalışmıyorsa buradan daha kolay işlem yapabilirsiniz: portals/onlineterminalimcom

Ya da cep telefonlarınızda, bilet işlemlerinizi daha kolay yapılabilmeniz için geliştirilen Online Terminalim ücretsiz mobil uygulamalarını indirmenizi öneririz:

iPhone'lar için ücretsiz IOS uygulamamızı buradan indirebilirsiniz: 
apple.com/app/onlineterminalim

Android işletim sistemi kullanan telefonlar için ücretsiz uygulamamızı da buradan indirebilirsiniz: play.google.com/onlineterminalim

AÇIĞA ALMA, İPTAL, DEĞİŞİKLİK VE DİĞER İŞLEMLER NASIL YAPILIR?

Biletinizde 'bayan' yerine 'bay' seçildiyse, biletiniz yanlış tarihe alındıysa, ya da başka bir değişiklik yapmak istiyorsanız, önce 'PNR Arama / PNR İşlemlerim' bölümünden biletinizi açarak iptal edin ya da açığa alın. (İptal edilen biletin parası iade olur, açığa alınan bilet iptal olur ama parası iade edilmez, 90 gün içinde tekrar kullanmanız için sistemde açıkta durur.)

Daha sonra doğru bilgilerle yeni bir bilet alın. (Otobüs biletlerinde ismin hatalı yazılması, birden fazla koltuğun aynı isimle alınması sorun teşkil etmez.)

Bilet alırken açığa aldığınız biletin parasını kullanacaksanız, ödeme bölümüne geldiğinizde "Açık Param(Biletim) Var" bölümüne tıklayarak devam edin.

Rezerve ettiğiniz bileti de 'PNR Arama' bölümünden açarak satın alabilirsiniz.

Bazı firmalardan aldığınız biletler iptal edilebilmekte ve paranız kredi kartınıza geri yüklenmektedir. Diğer firmaların biletlerini ise açığa alabilmekte ve açık bilet paranızı 90 gün içindeki bilet alımlarınızda  kullanabilmektesiniz.

Oluşan açık paralar Metro Turizm, Bayramiç Seyahat, Artvin Ses Turizm, Balıkesir Uludağ Turizm, Kontur, Kale Seyahat, Efetur, İzmit Seyahat,  Malatya Kayısı Kent Turizm, Sakarya Vib, Medine Turizm, Kastamonu Özlem Turizm, Malatya Zafer Turizm ve Özkaymak hariç diğer firmaların bilet alımlarında kullanılabilir.

Kullanamadığınız açık paranızın iadesi için çağrı merkezi numaralarımızı arayabilirsiniz.

Aldığınız otobüs biletinizde değişiklik yapma işlemlerini 'PNR Arama' bölümünden yapamadıysanız 0 850 360 32 58'den (ya da 444 3 258'den) biletinizi açığa aldırıp ya da iptal ettirerek sitemizden yeni bir e-bilet alabilirsiniz.

Metro Turizm otobüs biletlerindeki iptal, değişiklik vb işlemler sadece 0850 222 34 55 no'lu çağrı merkezinden yapılabilmektedir.

Diğer tüm işlemlerinizi online olarak sitemizden yapabilirsiniz.

Diğer sık sorulan sorular için lütfen tıklayınız >>>

Kithara Turizm

Genel Müdürlük: Feyzi Feyzioğlu Cd. No:19 KOCASİNAN/KAYSERİ

Telefon: (0352) 222 44 55

 

online bilet terminalim

Tüm otobüs firmaları birarada.

En uygun, en ucuz otobüs bileti işlemleriniz için Online Terminal sitemizden sefer araması yapmanız yeterli...

Yapacağınız seyahatlerden önce sitemize uğrayın, size en uygun bileti kısa zamanda alın, bu rahatlığın keyfini çıkarın.

Dostlarınıza ve sevdiklerinize de sitemizi önermeyi unutmayın :)

Online Terminalim Görselleri

Otobüs ve Uçak Biletini Zamanında Almazsan

Sevgiliye En Güzel Hediye Sizsiniz

Nereye Gidiyorsanız Oraya Götürüyoruz

Mobil Uygulamalarla Kolay Bilet Al

Uçuran Fiyatlarla Uçak Biletleri

Bayram Tatili İçin Hemen Bilet Almak Lazım

Yorumlar

Yeni yorum ekle

BİLETİMİ İPTAL ETMEK İSTİYORUM İPTAL EDEMİYORUM BEN

Biletinizde 'bayan' yerine 'bay' yazıldıysa, biletiniz yanlış tarihe alındıysa, ya da başka bir değişiklik yapmak istiyorsanız, önce 'PNR Arama' bölümünden biletinizi açarak iptal edin ya da açığa alın. Daha sonra doğru bilgilerle yeni bir bilet alın. Bazı firmalardan aldığınız biletler iptal edilebilmekte ve paranız kredi kartınıza geri yüklenmektedir. Diğer firmaların biletlerini ise açığa alabilmekte ve açık bilet paranızı 90 gün içinde bilete çevirebilmektesiniz. Aldığınız otobüs ve uçak biletinizde değişiklik yapma işlemlerini 'PNR Arama' bölümünden yapamadıysanız 0 850 360 32 58'den (ya da 0352 222 44 55'den) biletinizi açığa aldırıp ya da iptal ettirerek sitemizden yeni bir e-bilet alınız. Kredi kartı bilgilerinizi telefondan paylaşmayınız. İşlemlerinizi online olarak sitemizden yapınız. Ayrıca sitemizdeki "sık sorulanlar" bölümünden diğer sorularınız yanıtlarını da bulabilirsiniz.

28 KASIM 2014 TARihli KONYADAN ISPARTAYA 04.30 ISPARTA PETROL FIRMASINDAN Q07A010 PNR BİLETİM CIKMIYOR

PNR Arama bölümüne PNR'nizi doğru olarak girin. Sıfır "0" ile büyük "O" harfini karıştırmadan yazın. Sonra diğer tarafa soyadınızı ya da cep telefonunuzu girin ve "Ara" deyin. Biletiniz açılacaktır.

pnr no ne boktan bir işmiş nedeni 3 kişilik bilet aldım pnr kaydetmedim sildim ben de arıyorum. biletleri dondurmuştuk simdi bilet donmada nasıl kurtarırız anlamıyorum

Öncelikle kolay gelsin Promosyonlu Bilet Derken indirim Anlamına mı giriyo yoksa 1 bilet alıyorsun yanında bi çoçuk vea yetişkin de seyehat edebiliyor mu ? bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim hayırlı akşamlar..

Promosyonlu biletler, indirimli uçak biletleri için kullanılan farklı bir ifadedir.

Biletinizin PNR numarası kaybolmaz. Siz bulamadıysanız 0 850 360 32 58'den (ya da 0352 222 44 55'den) PNR numaranızı öğrenip sitemizden işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bilet dondurma dediğinizin biletinizi açığa alma işlemidir. Diyelim 50 TL'den 3 biletiniz vardı ve bunları kullanmayıp açığa aldınız. Açıktaki 150 TL'niz ile sitemizden 90 gün içinde bilet alış işlemi yapabilirsiniz. Ödeme işlemi sırasında "Açık param var" bölümünü tıklayıp açığa aldığınız biletlerin PNR numarasını girmeniz gerekmektedir.

19 mart 23.00 mermerlerden online bilet aldım firma seferde operasyonel değişiklik olabileceğini diye mesaj attı 2 gün sonra şimdi biletimin iptal olup olmadığını bilemiyorum pnr numaramı bulamıyorum bankadan işlem onay mesajları duruyor firmaya ulaşamadım ne yapmalıyım o saatte başka seferde gözükmüyo

Bu tür durumlarda taşıyıcı firmayı aramanız daha iyi olacaktır. Mermerler Seyahat iletişim bilgileri şöyledir: KIRŞEHİR MERKEZ: 0386 213 13 07 KIRŞEHİR GSM: 0544 313 13 07

Sayfalar